U kunt bij ons terecht voor gastlessen en excursies, ontwikkeling van educatief materiaal, projectmanagement en advies.

Publieksexcursies

Rondom Nijmegen is de eeuwenlange invloed van water op het landschap zichtbaar in bijvoorbeeld het stuwwallengebied tussen Nijmegen en Berg en Dal, in de Ooijpolder en het bekken van Groesbeek. De mens maakte gebruik van het water, leed eronder, vocht ertegen of paste de omgeving aan. Dat laatste bijvoorbeeld door dijken te bouwen, maar ook door de nevengeul in de Klompenwaard bij Doornenburg of de recent gegraven Spiegelwaal bij Lent.

Bureau BuitenWater heeft hiervoor enkele excursies ontwikkeld. Die zijn naar wens aan te passen in tijdsduur of inhoud. Voor docenten aardrijkskunde en Mens & Maatschappij zijn er specifieke excursies beschikbaar.

Een bedrijfsuitje, vriendenwandeling of familiedag: zo’n excursie is leerzaam en gezellig.
Koffie en/of lunch kan geregeld worden!

SONY DSC
Publieksexcursies

—————————————————-

Op 30 maart 2018  heeft Bureau BuitenWater een Ruimte voor de Rivier-excursie verzorgd voor 4VWO van het Northgo College uit Noordwijk. We hebben de nevengeul in Lent bezocht met 12 leerlingen. Hieronder de reactie van één van de docenten.

Hoi Ceciel en Peter,

Wij denken er ook met plezier aan terug. Wij hopen dat de leerlingen nu een beetje meer begrijpen van het rivierenlandschap. Ik vond de opdracht leuk bedacht om op deze drie manieren naar het landschap te kijken. Catering was prima. Volgens mij  was de communicatie oké.

 

Voor volgend moeten we nog even kijken. Zoals het er nu uitzien hebben we maar 7 leerlingen en dat is een beetje weinig.

Rest mij nog jullie te bedanken,

Groet Harry Mulder

———————————————————-