U kunt bij ons terecht voor gastlessen en excursies, ontwikkeling van educatief materiaal, projectmanagement en advies.

Het stuwwallengebied ten zuiden van Nijmegen

Doelgroepen: docenten aardrijkskunde en M&M

Dagen: zaterdag / zondag

Excursieleider: Peter Hurkxkens (docent aardrijkskunde aan de Fontys Lerarenopleiding Tilburg)

Aantal deelnemers: max. 12 personen (eigen auto meenemen)

Nadere informatie: peter.hurkxkens@fontys.nl of bel Bureau BuitenWater.

Bij deze dagexcursie brengt u ’s ochtends een bezoek aan het stuwwallengebied tussen Nijmegen en Berg en Dal. Deze wandeling is gericht op het verhelderen van de landschapsvorming onder invloed van het ijs en (smelt-) water. We bekijken dan ook de historische invloed van de Waal op de landschapsvorming.

’s Middags maken we een rondrit met de auto naar het bekken van Groesbeek (landijstong) en maken een korte wandeling door moerasgebied De Bruuk. We sluiten af op de sandrvlakte bij Malden. Tijdens de dag zullen we meerdere malen een grondboring zetten om de variatie in bodemsoorten in beeld te brengen.

Globaal programma (10.00-15.30 u.):

  • Wandeling over de stuwwal bij Beek, 2 uur
  • Lunch in Hotel ’t Spijker in Beek
  • Bezoek tongbekken van Groesbeek
  • Wandeling door natuurgebied De Bruuk
  • Bezoek spoelzandvlakte Malden

In overleg met de excursieleider kan het programma altijd aangepast worden aan uw wensen, bijv. een bezoek aan de Ooypolder (tegengaan wateroverlast), het Zevendal, een asymmetrisch smeltwaterdal (natuurontwikkeling) of de Mookerheide (cultuurhistorie).

Beek_091108_wasvrouwtje
Publieksexcursies

—————————————————-

Op 30 maart 2018  heeft Bureau BuitenWater een Ruimte voor de Rivier-excursie verzorgd voor 4VWO van het Northgo College uit Noordwijk. We hebben de nevengeul in Lent bezocht met 12 leerlingen. Hieronder de reactie van één van de docenten.

Hoi Ceciel en Peter,

Wij denken er ook met plezier aan terug. Wij hopen dat de leerlingen nu een beetje meer begrijpen van het rivierenlandschap. Ik vond de opdracht leuk bedacht om op deze drie manieren naar het landschap te kijken. Catering was prima. Volgens mij  was de communicatie oké.

 

Voor volgend moeten we nog even kijken. Zoals het er nu uitzien hebben we maar 7 leerlingen en dat is een beetje weinig.

Rest mij nog jullie te bedanken,

Groet Harry Mulder

———————————————————-