U kunt bij ons terecht voor gastlessen en excursies, ontwikkeling van educatief materiaal, projectmanagement en advies.

Afkoppelkunst

Vanaf januari 2014 biedt Bureau BuitenWater creatieve workshops aan rondom het scheiden van regenwater en afvalwater. Dit heet in het vakjargon ‘afkoppelen’.
Dat afkoppelen lijkt een technisch verhaal, nogal abstract voor kinderen. Om het onderwerp voor kinderen van 10-12 jaar te laten leven heeft Bureau BuitenWater bedacht dat de leerlingen een kunstwerk ontwerpen om de ‘breuk’ in de regenpijp op een fraaie manier zichtbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een felgekleurde regenton, een waterspuwende drakenkop, een bloemrijk watergootje of een bewegend waterrad.
Groepsgewijs ontwerpen de leerlingen hun eigen unieke afkoppelkunstwerk. Hierbij komt niet alleen kunstzinnigheid maar ook technische creativiteit om de hoek kijken, want het water moet wel goed kunnen wegstromen.

Doelgroep: groep 678 basisonderwijs, klas 1 voortgezet onderwijs
Tijdsduur: 1-2 dagdelen
Prijs en data op aanvraag.
Voor Jeelo-scholen geldt een speciale regeling.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Portfolio

In de afgelopen 20 jaar heeft Bureau BuitenWater ervaring opgedaan met uiteenlopende producten en diensten. Opdrachtgevers zijn soms scholen of bedrijven, verder vooral gemeenten, waterschappen en projectorganisaties voor bijvoorbeeld energietransitie.
Een -niet volledig- overzicht van onze activiteiten vindt u bij deze menukeuze.
Vraag gerust of we iets soortgelijks voor u kunnen verzorgen.

 

Kijk ook eens wat een NME-centrum in de buurt te bieden heeft, bijvoorbeeld NME Betuwe