U kunt bij ons terecht voor gastlessen en excursies, ontwikkeling van educatief materiaal, projectmanagement en advies.

Kom naar Meinerswijk!

Het project ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk’, ten zuiden van Arnhem, is één van de Ruimte voor de Rivier-projecten. Om kinderen het belang van een goede bescherming tegen hoogwater te laten ervaren, heeft Bureau BuitenWater samen met de Stichting NME Overbetuwe een lespakket ontwikkeld. Leerlingen ontdekken de vele facetten van het gebied aan de hand van opdrachten in de klas en een excursie door de uiterwaard. De aannemer GMB-Van Oord was er sinds januari 2014 bezig met zwaar materieel om de Rijn meer ruimte te geven en ook bij die graafwerkzaamheden mag worden gekeken. Tijdens de excursie vinden de leerlingen informatie om te gebruiken bij de eindopdracht: het maken van een toeristische folder over waterbeheer, natuur en geschiedenis in Meinerswijk. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 kunnen aan de slag!

Voor meer info zie https://nmeoverbetuwe.nl/excursie-meinerswijk/

Scholen kunnen zich aanmelden via http://nmeoverbetuwe.nl/de-nme-gids .
Tik dan ‘Meinerswijk’ in bij het invulvak ‘Deel van titel of omschrijving’.


En de leerkracht van Basisschool ‘t Startblok uit Elst schrijft op pagina 3 van deze Nieuwsbrief van NME Overbetuwe over een geslaagde excursie.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Portfolio

In de afgelopen 20 jaar heeft Bureau BuitenWater ervaring opgedaan met uiteenlopende producten en diensten. Opdrachtgevers zijn soms scholen of bedrijven, verder vooral gemeenten, waterschappen en projectorganisaties voor bijvoorbeeld energietransitie.
Een -niet volledig- overzicht van onze activiteiten vindt u bij deze menukeuze.
Vraag gerust of we iets soortgelijks voor u kunnen verzorgen.

 

Kijk ook eens wat een NME-centrum in de buurt te bieden heeft, bijvoorbeeld NME Betuwe