U kunt bij ons terecht voor gastlessen en excursies, ontwikkeling van educatief materiaal, projectmanagement en advies.

Energieles 'Energie besparen op school doe je zó!

In het voorjaar van 2023 hebben leerlingen van BS De Wichelroede hun toekomstschool ontworpen,  met veel fantastische ideeën! In het najaar gaan leerlingen van Kindcentrum De Mortel aan de gang.

In Udenhout hebben vijf partijen de handen ineen geslagen voor de Green Deal Udenhout. Het doel: het dorp is C02-neutraal in 2050. De samenwerking is gericht op het concreet maken van wat dat betekent in de praktijk, van wat er kan en moet in de nabije toekomst.

Een van de projecten van de Green Deal vindt plaats op de twee basisscholen in Udenhout: ‘Energie besparen op school doe je zó!’ Leerlingen krijgen van drie externe deskundigen lessen over energie en besparen, over isolatie en ventilatie en over energiebesparend bouwen, waarna ze de energiezuinige school van 2030 ontwerpen.

 

De verslaggeefster van het plaatselijke blad De Wegwijzer schreef een leuk artikel na het volgen van een les met de kierenjager.

20230414_120950

 

 

 

Ook scholen elders in Nederland kunnen van het lesproject gebruik maken. Neem daarvoor contact op met info@ecudenhout.nl of met Bureau BuitenWater.

elektriciteitsmast
Leren over energie

Voor lesideeën over Energietransitie en klimaatadaptatie kijk eens bij
https://www.natuurwetenschapentechniek.nl/
en https://www.belevenisonderwijs.nl

Filmpjes over het lesproject ‘Onze auto van binnen’: